Junio 2020

Sección Adultos.

PLUJA D’ESTELS.

Laia Aguilar.

Signatura N/AGU/plu

Un grup d’amics es reuneixen cinc anys després d’un tràgic accident en una casa al Cap de Creus, un lloc idíl·lic de cara al mar, amb l’excusa de contemplar una pluja d’estels.

Durant la trobada, es diverteixen i comparteixen confidències, però també afloren gelosies, una antiga història d’amor i el sentiment constant que els produeix un fet del passat encara sense resoldre.

Cap d’ells s’imagina com acabarà la nit. Una nit que els té reservada una darrera sorpresa.

«No podia assegurar si era aquí perquè el Nis l’hi havia demanat o perquè ella mateixa s’hi havia deixat arrossegar. El cas és que havia vingut. Feia dues setmanes. Amb dues maletes i un futur incert, seguint els passos de l’home que l’havia seduïda. “Allà serem feliços, Olívia, estarem bé. Tu confia en mi”, li havia repetit el Nis a cau d’orella».


Sección Adultos.

SÓM L’ÚLTIMA GENERACIÓ QUE POT SALVAR EL PLANETA.

VV. AA.

Signatura 502/SOM

Som l’última generació que pot salvar el món. Som l’última generació que haurà de mirar als ulls a la següent i respondre a la pregunta: «I tu, què vas fer?».

Carlota Bruna prologa i edita aquest al·legat a cinc veus a favor del medi ambient, perquè sí que som a temps de salvar el planeta, però no podem perdre ni un segon. Com tu, elles aquestes cinc autores saben que la nostra generació té l’última oportunitat de capgirar la història i s’han proposat fer tot el que puguin per aconseguir-ho.

Elles no es quedaran amb mans plegades. I tu?


Sección Juvenil.

MAGUS (EL MAG).

Jesús Cortés.

Signatura J-N/COR/mag

El mag Magus es guanya la vida amb els seus trucs de màgia i il·lusionisme viatjant de poble en poble.

Al seu pas per Chependale haurà d’ajudar Nick i Henry, dos amics amenaçats pels Cobres, una colla de fanfarrons que l’obligaran a traure’s de la mànega una màgia tan sorprenent com aterridora, l’autèntica màgia que ningú coneix.


Sección Juvenil.

L’IMPOSTOR DE VIENA.

Pol Castellanos.

Signatura J-N/CAS/imp

En Bruno viu en un petit poble d’Itàlia amb la seva mare adoptiva. En esclatar la Primera Guerra Mundial, la mare és assassinada per un general que busca alguna cosa a casa seva.

El nen fuig amagat en la caravana d’un mag, després de trobar l’objecte cobejat pel militar: una flauta amb uns poders especials que poden canviar la història.


Sección Juvenil.

PROP DE LES BOMBES.

Emili Bayo.

Signatura J-N/BAY/pro

El Víctor, un jove de tretze anys, s’ha d’enfrontar a un dilema terrible: decidir sobre la vida o la mort d’una altra persona.

Un grup de nois i noies viuran la por, el fred i la fam dels últims deis de la Guerra Civil.

Empaitats per l’avanç de les tropes franquistes i acompanyats per una cuidadora i el conductor d’un motocarro desmanegat, inicien una fugida cap al nord. Senten el soroll de les bombes darrere. Però encara és pitjor el que els espera davant.

A punt de fer noranta-tres anys, el Víctor Torrent, un home que ha consagrat la vida a la bondat i el sacrifici, es disposa a explicar l’episodi terrible que va viure quan era un nen i que no ha deixat de rosegar-lo al llarg de la seva existència.


Sección Juvenil.

L’ÚLTIM VOL DE LA FAMÍLIA DUMONT.

Oriol Canosa.

Signatura J-N/CAN/ult

Imagineu-vos un zepelí, un enorme globus gairebé tan gran com una illa de cases. Fàcil d’imaginar, oi?

Però el que costa més de creure és que del zepelí pengi un gran castanyer plantat en una cistella de vímet, i que, entre les branques, s’hi amagui una enorme casa de bambú i tot el necessari per viure sense posar els peus a terra: benvinguts al Dumont Aéropostale! Voleu volar amb nosaltres?


Sección Juvenil.

DUES MONEDES.

Núria Tamarit.

Signatura J-C/TAM/due

Mar, una adolescent europea, viatja al Senegal amb sa mare, que treballa en un projecte de construcció d’una biblioteca i una emissora de ràdio en un poble d’agricultors i pescadors al nord de la regió.

Habituada a les comoditats i dinàmiques de l’anomenat primer món, a mesura que s’anirà aclimatant als ritmes i costums del lloc, anirà prenent consciència que la meitat del seu equipatge eren tòpics, prejudicis i desconeixement.

Sobre el terreny, Mar descobrirà una cultura sensual i hospitalària, un paisatge de bellesa insòlita i una societat amb problemàtiques molt específiques i sotmesa a greus desajustos polítics, però també aliena a moltes de les nostres servituds quotidianes.


Sección Infantil.

MORTINA. L’AMIC FANTASMA.

Barbara Cantini.

Signatura I-N/CAN/mor

Qui deu ser aquest misteriós nen fantasma que des de fa dies intenta entrar a la Vil·la Decadent?

La Mortina es mor de ganes de saber-ho…, i què fa? Doncs l’hi pregunta. Però l’espectre no recorda res… ni tan sols com es diu! A més, es va apagant i, si continua així, acabarà desapareixent del tot.

Al costat del Musti, el seu gos inseparable, la Mortina segueix qualsevol pista que pugui ajudar a descobrir d’on ha sortit el seu pàl·lid amic, en una divertida investigació que li farà bategar el cor a tota castanya.